KOTIKAMMIVAELLUKSIAKALASTUSTA
HÖYTIÄINEN 2006-07

VERKKOKALASTUSTA HÖYTIÄISELLÄ TALVELLA 2006


Tästä alkaa tarina Pohjolan tosimiesten karskista elämästä jääpeitteisten lakeuksien, hyytävien pakkasten ja viiltävien puhurien maassa. Armotonta on usein elämä siellä, ja henkiriepu riutuu raahautuessaan kohti uusia saalisretkiä ja toivoessaan edes vähäisintä suopeutta oikukkailta vedenmestareilta. Julma on kohtalo sille, jonka pyydöt jäävät vaille vastausta. Hän harhailee hankiaan korvissa vain susien ulvonta ja myrskytuulten  villi valitus.Kolme cowboyta...

Sinisen hetken viime minuuteilla ennen täyttä päivän valkenemista tarpovat kalamiehet umpihangessa tottunein askelin kohti viikon Höytiäisessä vaanineita pyytöjään. Näin meidän miehemme kulkevat kukin omia polkujaan.

Pertti painaa...

Vielä muutama askel, ja kalamies on valmis antamaan panoksensa Suomen bruttokansantuotteen kasvattamiseksi.

Casper ja kuhat

Onneksi tuli tuo makaava Taimenkoira matkaan; kyllä se paremman puutteessa vahtii noita kuhiakin. Vai eikö muka vahdi? Ei kait se syö niitä, kun käännän selkäni...

Harry ja Casper

Harry (PERHOLORDI) antaa ansaitut kiitokset retken maskotille sheltti Casperille. Taustalla muutamat Höytiäisen saaret palstoittavat näkymän taivaaksi ja jääksi. Oikeanpuoleisin saari on  Jouhteninen.

Aina ei aurinko jaksa paistaa: kerran talvessa on pakollinen lumisade täällä Pohjois-Karjalassa...

Petri puhdistaa avantoa

...ja juuri silloin oli Petrin vuoro lapioida avantoa puhtaaksi jäähileistä.

Petri etsii verkkonarua

Joskus uittonarun kiinnityspään etsiminen oli hermoja raastavaa koukkimista.

Petri naruttamassa

Petri oli aika kova poika naruttamaan verkonnostajia. Kalapaikan lähellä sijaitseva saari tunnetaan Karhusaarena. Ettei vain...!

Kalastajat pilvessä

Jahas! Avannolle on sateen seassa ilmestynyt lisää saaliinjakajia.

Petri nostaa verkkoa

Sateen jälkeen paistaa aina aurinko. Nyt oli vihdoin Petrin vuoro toimia tunnelman nostattajana...ja tulosta syntyi. Taas oli Shetlannin lammaskoirallani vastuullisia pisniksiä.

Casper ja taas kaksi kuhaa

Lopulta kaikki olivat tyytyväisiä kuluneen talven harrasteisiinsa ja orientoituivat pikku hiljaa kesän tuloon. Perhovehkeet pois narikasta ja Ruunaan koskille ja laavuille; tuskin maltan odottaa!


Talven 2007 verkotukset ovat nähtävissä videolla. Lataa ja katso!

ALOITUSSIVULLE

KOTIKAMMIVAELLUKSIAKALASTUSTA